Läkeväxter som piggar upp i vintermörkret

Läkeväxter som piggar upp i vintermörkret

Många lider av trötthet, förkylningar och svårmod nu när vintermörkret smyger sig på. Självklart har jag också småkrämpor och deppdippar men det är inte relaterat till årstiden, tvärtom är våren min tunga tid. Ju äldre jag blir, desto mindre påverkar vintermörkret mig. Jag skäms nästan att säga att jag faktiskt tycker det är riktigt mysigt. Min allra bästa månad är oktober, men jag njuter av att äntligen få tända brasa och ljuslyktor nu. Något som jag också tror hjälper mig är att jag nästan dagligen äter ett par matskedar torkade nässlor plus en halv näve havtorn och hallon – frysta (Willys har billiga) eller frystorkade (finns att köpa i hälsokostbutik). Det är riktiga superväxter som jag mumsar i mig som kosttillskott i frukosten. De piggar upp och håller också mitt immunförsvar på topp så att jag mycket sällan blir sjuk.